Nieuws

Lezingen

De komende tijd vertel ik tijdens verschillende lezingen en gesprekken meer over mijn laatste boek, De geschiedenis volgens Bicker.

Donderdag 13 juni 2019, 12.30 uur:
Lunchgesprek georganiseerd door Amstelodamum
Locatie: Stadsarchief Amsterdam
Meer informatie op de website van Amstelodamum.

Dinsdag 24 september 2019, 13.30 uur:
Lezing voor de Amsterdam Cultuur-Historische Vereniging
Locatie: De Oude Gracht, Keizersgracht 218b Amsterdam
Meer informatie op de website van de ACHV.

Zondag 20 oktober 2019, 15 uur:
Amsterdam in gesprek
Locatie: Stadsarchief Amsterdam

In De geschiedenis volgens Bicker beschrijf ik het buitengewone verhaal van de Amsterdamse patriot Jan Bernd Bicker (1746-1812), een van de hoofdrolspelers van de geschiedenis van zijn tijd én een belangrijke ooggetuige. Bicker behoorde tot de eerste Nederlandse voorvechters van democratie, stemde over de onafhankelijkheid van Amerika, maakte de Franse Revolutie mee en ontmoette Napoleon. Hij was ook een vluchteling, een balling en een gevangene. Zijn leven en zijn belevenissen documenteerde Bicker in allerlei dagboeken, memoires, brieven en andere stukken, die nu bewaard worden in het Stadsarchief Amsterdam en het Nationaal Archief, en die de basis vormden voor het boek. Tijdens deze lezingen en gesprekken vertel ik niet alleen het verhaal van Jan Bernd Bicker, maar ook het verhaal achter het boek, en laat ik wat zien van het rijke archiefmateriaal dat Bicker heeft nagelaten.