Over mij

Over mij 1Ik ben Mariëlle Hageman. Ik ben schrijver en (archief)onderzoeker. Ik schrijf vooral over geschiedenis, vaak over de geschiedenis van Amsterdam en van Nederland – in opdracht, en in mijn eigen werk. Zo schrijf ik boeken en artikelen en werk ik mee aan websites, apps, tentoonstellingen en educatieve projecten.

Mijn nieuwste boek is De geschiedenis volgens Bicker: het enerverende persoonlijke verhaal van een van de grondleggers van de Nederlandse democratie dat tegelijk de geschiedenis vertelt van Europa en Amerika in de tijd van Verlichting en revolutie.

Ik ben opgeleid als (kunst)historicus: ik heb kunstgeschiedenis en theaterwetenschap gestudeerd en ben vervolgens gepromoveerd in geschiedenis, op een proefschrift over politieke rituelen in de tijd van Karel de Grote en zijn opvolgers. Sinds 2002 schrijf ik vooral over de Amsterdamse en Nederlandse geschiedenis. Sindsdien heb ik trouwens ook vier jaar in Nepal en India gewoond. Over mijn ervaringen daar heb ik ook een boek geschreven.

Contact

Advertenties